Facebook Dating, setari si privacy

Din câte mi-am dat seama de pe Facebook după primul weekend de la lansare, Dating s-a propagat mult mai rapid pe Android decât pe iOS. Eu am găsit sâmbătă o notificare în Newsfeed, am completat cei ț pași necesari și detaliați ca informație mai jos, și, în 10 minute, m-am ales cu un profil de Facebook Dating.


Imagine ce poate fi folosită în albumul de nuntă, sezonul 2021 – 2022, haștag #așaîncepe

Va prelua din Facebook numele, vârsta, sexul, orașul natal, funcția și compania la care lucrezi și studiile, apoi alegi cu cine vrei să te întâlnești (barbat, femeie, both), ce cauți (chat -> prefer not to say), orașul, înălțimea, copii, nivel de educație, smoke habit, drink habit, limbile străine cunoscute și ceva fotografii.

Cam multe detalii, mi-am zis, deși pe vremea sentimente.ro (căci tot menționa Tudoran pe Facebook) nu aveam niciun stres în a oferi cât mai multe date online), și am revenit la un articol despre privacy publicat de Facebook în ziua cînd a anunțat extinderea Dates în Europa și, respectiv, România.

Și am înțeles așa:

  1. Profilul Facebook Dating poate fi creat, editat și șters după bunul plac fără să afecteze cu ceva contul de Facebook. Singurele lucruri comune și needitabile sunt prenumele și vârsta. Sexul nu va fi afișat.
  2. Ce se întâmplă pe Facebook Dating nu va apare niciunde pe profilul tau de Facebook, în notificări, ori newsfeed, dar poți opta pentru a adăuga și prieteni de pe Facebook în lista de match-uri potențiale.
  3. Poți opta să vezi potențialele match-uri și din Grupurile de Facebook în care ești înscris, precum și de la Evenimentele publice la care participi, și este posibil să apari în suggested match la ceilalți participanți.

Presimt un val de conturi false. 🙂

Revenind la cont, secțiunea setărilor Facebook Dating este împărțită în 2: Ideal Match și General. În prima parte îi dai de lucru algoritmului să-ți caute fix sufletul pereche pe Facebook :), în timp ce în General poți face diferite setări precum afișarea fotografiilor de pe Instagram, ori posibilitatea de a te întoarce la sugestiile pentru care ai dat deja swipe left. Hellooo, Tinder Plus!

Și să închei, nu vă avântați degeaba, acum doar se populează aplicația, cred că va mai dura câteva zile până când vom avea și match-uri în Dating. Momentan e pustiu, iar viața-i fără poezie. Sau era invers? 🙂

Author: Costin

Hello! 👋 🇷🇴👤 @costinro on any social media platform // background in digital advertising (agencies) & publishing (TV news, social media & online games).

Lasă un comentariu: