Apple, Oppo, Samsung, Vivo și Xiaomi, 70% din piata globala de telefoane inteligente

Posted by

Că tot povesteam de Xiaomi când am scris recenzia la Sun Tzu – Arta războiului, săptămâna aceasta Xiaomi România a dat publicității rezultatele raportului pieței globale de telefoane inteligente pe Q2 realizat de Canalys, cea mai mare companie de cercetare de piață din lume. Iar acest raport conține livrările globale ale principailor jucători: Apple, Oppo, Samsung, Vivo și Xiaomi.

Găsiți pe tagul Canalys și alte rezultate ale rapoartelor din trecut, rezultatele celui de săptămâna aceasta evidențiind o creștere de +83% YoY pentru Xiaomi, compania înregistrând în Q2 2021 o cotă de piață de 17%. Bucuria producătorului Chinez este dată de depășirea Apple, care s-a clasat pe locul 3, cu 1% creștere YoY și o cotă de piață de 14%. Pe #1 găsim Samsung, iar pe #4 Oppo.

Creșterea celor de la Xiaomi a fost accelarată odată cu lansarea primei serii flagship, Mi 10, momentul marcând focusul companiei pe inovație (imagine, display-ul, baterie) dar și progresul pe piața premium. Povesteam despre acest lucru și în articolul pe care l-am scris după ce am testat, în premieră pentru piața din România, proiectorul Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro.

🛒  Gadgeturile menționate mai sus pot fi achiziționate de aici:
📱 Xiaomi Mi 10
📽️  Mi Smart Projector 2 Pro

🔔  Abonează-te la blog prin email (vezi sidebar), ori antrenează-ți browserul să-ți trimită notificări când public un articol (vezi clopoțelul din bula albastră de jos). Funcționează și pe mobil (iOS și Android), dar și pe Windows sau MacOS. Mulțumesc.

De menționat ar fi faptul că top 5 al pieței globale de smartphone la jumătatea lui 2021 este dominat de o companie coreană (Samsung) și 3 companii din China, Apple fiind singura companie din afara Asiei care se regăsește în acest top. Europa nu mai are niciun reprezentant, Nokia fiind ultima companie care și domina de departe aceste topuri în urmă cu 10 ani.

Revenind la Xiaomi, am să extrag din materialele primite câteva lucruri care mi se par notabile pentru evoluția companiei și a telefoanelor inteligente în istoria recentă a companiei.

  • a introdus camera de 108 megapixeli, senzorul GN2 și lentilele lichide inovatoare
  • a fost pionier în cercetarea tehnologică a celei de-a treia generații de camere under-display
  • a realizat în premieră încărcarea cu fir la 200W și încărcarea wireless la 120W
  • a fost prima companie care a introdus bateriile litiu-ion pe bază de grafen și a doua generație de baterii pe bază de oxigen și siliciu
  • prima fabrică smart Xiaomi este capabilă să producă un milion de telefoane inteligente premium pe an
  • în 2021 plănuiesc să angajeze 5000 de ingineri care vor reprezenta 20% din totalul angajațiilor
  • luna aceasta, 700 de tineri ingineri din cadrul Xiaomi au primit 16 milioane de acțiuni

* photo by Mateusz Tworuszka on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s