Ai dezvaluit in timpul interviului de angajare faptul ca mai ai si alte propuneri / discutii?

Posted by

Un nou debate lansat ieri după amiază pe LinkedIn face înconjurul lumii. Cum ar trebui să răspundem, în timpul unui interviu la întrebarea: “Mai ai și alte propuneri în acest moment din partea altor companii?”. După cum puteți vedea, doar jumătate dintre candidați sunt onești, ceilalți preferând să nu dezvăluie faptul că mai au și alte oferte (17%), în timp ce 35% pun onestitatea pe masă în funcție de alte informații.

Later edit. Te invit și pe LinkedIn unde am postat un poll asemănător cu cel de mai jos și în comentariile căruia găsești și opinii, atât pro, cât și contra, de la profesioniși din România.

Recent, am trecut prin câteva interviuri pentru un nou loc de muncă, un proces anxios la început, care însă s-a dovedit (în probabil cel mai nasol moment) a fi foarte amuzant și am învățat și lucruri noi despre piață, oameni (în general) și cum se vede poziția de angajator din pantofii unui owner de business, ori a unui manager, în 2021.

În naivitatea mea, eu nu am ascuns niciodată lucruri la interviul de angajare. Nu îmi place în general să ascund lucruri, motiv pentru care, de cele mai multe ori am poate doar de pierdut, însă cei care petrec deja timp pe acest blog, ori mă cunosc personal, știu că-mi plac jocurile infinite. Mi se pare de porc să minți oameni alături de care urmează să împarți o fereastră de timp.

Mai mult decât atât, discuția am deschis-o eu, de fiecare dată, înainte ca potențialului angajator să-mi adreseze întrebarea și, aparent, nu sunt singurul care gândește așa. Mi-a plăcut, de exemplu, interveția lui Ani Filipova, CEO la Treasury and Trade Solutions Business in Asia pentru Citi Bank, cu o experiență de 21.5 ani doar în Citi.

Answer honestly. If you’ve got other job offers, tell them. If you don’t have any offers, don’t invent them. Ani Filipova, COO for the Treasury and Trade Solutions Business in Asia for Citi says, “If you don’t have other offers – don’t invent them. This is the beginning of a potential new working relationship and you don’t want to start with lies. The world is small, competition fierce, recruiters talk to each other.”

La tine cum e /  cum a fost?

[poll id=”5″]

* photo by Kristina Flour on Unsplash

4 comments

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s