💬 «Moartea nu este deloc ceea ce pare a fi» – Brian Weiss

Posted by

Filosofii stoici, ori preoții budiști, ce mai tratează subiectul moarte cu o naturalețe ce poate fi enervantă, căci, altfel, în secolul ăsta, moartea este catalogat ca fiind un subiect negativ(ist). Mai sunt câțiva psihiatri, iar cei mai la îndemână pentru exemplificare îmi sunt cei din zona psihogenealogiei. Vezi, de exemplu, o carte care, personal, mi-a plăcut foarte mult: 📚 «Constelatiile familiale – Terapie pentru suflet» scrisă de Bert Hellinger.

O altă carte pe care am citit-o anul trecut a fost 📚 «Multe vieti, multi maestri» scrisă de Brian Leslie Weiss, psihiatru și hipnoterapeut, temele principale pe care acesta le abordează fiind reîncarnarea, regresia vieții trecute, progresia vieții viitoare și supraviețuirea sufletului după moarte. Scrie foarte frumos și așezat, motiv pentru care este unul dintre cei 25 de autori pe care i-am citit anul trecut și pe care i-am și recomandat.

În ciuda recomandărilor de autori pe care i-am citit lately, surpriză, Brian Weiss e contemporan cu noi. 🙂 Apropie 80 de primăveri, nu mai profesează, însă apare pe la conferințe și este destul de activ în social media. Puteți găsi mai multe informații despre activitatea lui pe brianweiss.com, iar dacă aveți cont de Facebook, și aveți, îl puteți urmări aici. Instagram nu are, însă există un cont cu citate. Eu i-am dat follow, deși nu am neapărat o garanție că sunt citatele lui Weiss.

Mi-a plăcut mult postarea lui Weiss de acum două seri de pe Facebook, însă influențat cumva și de faptul că am citit 📚 «Multe vieti, multi maestri». Experiențele pe care le-a avut Weiss cu diverși pacienți în timpul ședințelor de hipnoză sunt realmente din alt film (practic alte vieți), însă l-au făcut pe Weiss să pătrundă în anumite contloane ale minții umane și să trăiască povești și aspecte ale morții cum puțini probabil sunt capabili să le cunoască.

Iar Weiss a scris asta despre moarte:

Death is not at all what it seems. Consciousness is heightened upon leaving the physical body. Colors and sounds are more vivid. Our soul’s path and purpose become clear. We immediately recognize our timeless links to other souls, our eternal relationships. Our spiritual nature is manifest, and in those moments we understand we are immortal beings of wisdom and infinite love.

Brian Weiss, 3 februarie 2022

Moartea este unicul lucru sigur în viața asta, pe care, dacă reușim să-l înțelegem / conștientizăm, poate vom reuși să înțelegem pe deplin că “a trăi” se referă de fapt la “acum”. Că “you only live once” nu e un hashtag pentru pozele cu view din hotelurile de 4 și 5 stele, ci, probabil, începutul unui drum către a câștiga jocul vieții, inclusiv layerele hedoniste și consumeriste ale secolului XX după care majoritatea covârșitoare aleargă de dimineață până seara.

Te invit să lași un comentariu dacă ai citit și alte cărți / autori care tratează subiectul morții din orice punct de vedere. Mi se pare un subiect la fel de interesant precum viața, ori iubirea, de exemplu, pe care am urmărit-o și continui să o fac printre semnele de carte pe care le public pe blog, începând de la filosofii antichității până la psihiatri neofreudieni din secolul trecut, ori gânditori (ca să nu le zicem prea devreme filosofi) contemporani cu noi și de a căror prezență ne putem bucura online.

* photo by kazuend on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s